Упознајте човјека који тврди да није спавао од 1962. године (ВИДЕО)

АТВ
Foto: Агенције

Осамдесетогодишњи Вијетнамац Тај Нгок није спавао од 1962. године. Нема објашњења за његово стање, а љекари су више пута тестирали да ли глуми несаницу и установили да је Нгок заиста будан у свако доба дана.

Његова породица и пријатељи у почетку су били забринути, да би касније прихватили да 80-годишњак једноставно не спава.

Јутјубер Дру Бински научио је како да уради интервју са “чудом од човјека”. Нгок и његова супруга дочекали су јутјубера традиционалном трпезом, након чега су обишли терен на којем ради. Човјек који није спавао 62 године тврди да је његова исхрана прилично једноставна, али да већину дана пије пиринчано вино, за које вјерује да је могло да утиче на његов сан.

Први проблеми настали су током Вијетнамског рата када је Тајланђанин, тада тинејџер, једноставно престао да спава. Занимљиво је да је повриједио руку у исто вријеме када је престао да спава, али веза између те двије ствари није утврђена. Проблем несанице покушавао је да ријеши лијековима и великим количинама алкохола, али му ништа од тога није помогло.

Нгок вјерује да несаница лоше утиче на њега и једино што заиста жели је да спава. Његова породица и пријатељи у почетку су били забринути, да би касније прихватили да 80-годишњак једноставно не спава. Док други спавају, он обично кува пиринчано вино или чисти кућу.

Најдуже је особа била без сна 264 сата, односно нешто више од 11 дана. Чак ни љекари нису установили како је то могуће, с обзиром да Нгок нема типичне симптоме несанице. Послије три дана без сна почињу халуцинације, које се временом погоршавају, али 80-годишњак нема таквих тегоба.

Неки стручњаци су увјерени да Нгок и даље повремено одспава и тако остаје функционалан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана