У селу са 46 становника њих 30 се кандидовало на локалним изборима

GS
Foto: X.com

РИМ - На локалним изборима у италијанском селу Ингрија, округ Торино, које има 46 становника, кандидовало се њих 30, укључујући мајку и сина који су на ривалским странама.

На изборима ће право гласа имати становници села и 26 људи који су регистровани за гласање из иностранства, преносе италијански медији.
    
Представник локалне власти у том селу Игор Де Сантис победио је убjедљиво  на претходним изборима, али ће на предстојећим изборима теже доћи до свог четвртог мандата због конкуренције коју му представља седамдесетогодишњи опозиционар Ренато Полет.
    
Изборна трка постала је неизвесна након што је Полет објавио да је обезбједио подршку Де Сантисове мајке, Милене Кросасо.
    
"Питао сам мајку да ми се придружи, али након што је видела да су на Полетовој листи већином жене, одлучила је да оде са њима. Оне су све волонтерке које су вредно радиле за село", рекао је Де Сантис, наводи Гардијан.
    
Његова мајка је истакла да њихово изборно ривалство неће утицати на породичну хармонију.
    
"Оба моја сина и ја желимо најбоље за нашу заједницу и ово је прилика да тамо глас перспективи жена без слабљења породичних веза", рекла је Кросасо.
    
Ингрија се, као и већина планинских села у Италији, суочава са проблемом депопулације, а од 2022. године туризам у том селу је нагло почео да се развија након што је проглашено за најљепше село у Италији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана