Ево шта Американци највише гуглају о БиХ

Агенције
Foto: Илустрација

Америчка компанија "CashNetUSA" објавила је занимљиву мапу која показује најчешћа питања о европским земљама која занимају Американце.

Компанија је анализирала разне упите на Гуглу и направила мапу најчешћих питања Американаца за сваку европску земљу, преноси Политикин магазин.

Према овој мапи, Американци се, што тиче Босне и Херцеговине, највише питају зашто ова земља има два имена, док се када је ријеч о Србији највише питају да ли Србија подржава Русију.

Кад је о Хрватској ријеч, Американце је највише заинтригирао географски детаљ, а најчешће су гуглали питање има ли Хрватска сву обалу, а чудили су се зашто Црна Гора има шпанско име, као и зашто Мађарска не користи евро.

Према овој анализи, нека од питања су била и зашто Њемачка има толико путева, док је за Француску кључно питање било зашто имају пијетла на дресу. Заинтригирало их је и зашто Кипар има толико мачака.

Кад је ријеч о Великој Британији, највише је било упита зашто возе лијевом страном пута, док их је за Русију мучило питање зашто желе Чернобиљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана