Двогодишњакиња постала најмлађи женски члан Менсе

Танјуг
Двогодишњакиња постала најмлађи женски члан Менсе

КРЕСТВУД - Двогодишња Ајла МекНеб из америчке савезне државе Кентаки постала је најмлађи женски члан Менсе, а такође је остварила Гинисов рекорд.

Родитељи дjевојчице, Џејсон и Аманда, приметили су Ајлину способност да чита ријечи уназад, након чега су уочили ријечи исписане разнобојним словима на играчкама по кући, као и ријеч "мачка" поред породичног љубимца Бугера.

МекНебови су контактирали психолога који је тестирао интелигенцију дјевојчице, за коју је направио изузетак након што је чуо за њене таленте, пренио је Гардијан.

Након што је у јуну 2022. остварила резултат од 99 перцентила интелигенције за дати узраст на Стендфорд-Бинет IQ тесту, Гинис је званично признао Ајлу као најмлађег женског члана Менсе, непрофитне организације која у своје чланство прима особе које постигну резултат од најмање 98 перцентила на Стендфорд-Бинет или другим стандардизованим IQ тестовима.

Породица МекНеб се нада да ће учлањењем у Менсу наћи заједницу родитеља с којима могу да подијеле искуства и пронађу индивидуални план образовања за Ајлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана