Жупљанин: Народним митингом "Српска те зове" показати јединство (ВИДЕО)

РТРС
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА- Декан Факултета за безбједност и заштиту у Бањалуци Слободан Жупљанин рекао је да је на народном митингу "Српска те зове" потребно показати јединство и очувати Републику Српску од напада којима је изложена.

Жупљанин је позвао грађане на митинг који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци и на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

- Очекујем већи степен јединства српског народа. И сада имамо свесрпскојединство, али постоје одеђени политички субјекти који из различитих разлога покушавају да избјегну то, подржавајући неког другог или радећи у интересу неких других. Очекујем да ће ово бити снажна нова енергија свим релевантним субјектима у Републици Српској да покажу одлучност у томе што се зове одбрана Републике Српске и интереса српског народа - рекао је он.

Жупљанин је рекао да Република Српска мора бити сачувана и да је циљ митинга да укаже свима да Српска жели мир и стабилност, пише РТРС.

Он је истакао да напади на Републику Српску и српски народ, од којих је посљедњи оличен у резолуцији о Сребреници, воде ка нестанку БиХ.

Жупљанин је упитао како се може очекивати о обезбиједити суживот у БиХ ако један народ /Бошњаци/ стално проглашава други народ /Србе/ геноцидним.

Он је нагласио да је рјешење проблема у БиХ унутрашњи договор и уважавање интереса свих народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана