Жунић: Срби неће дозволити да носе префикс “геноцида”

Срна
Жунић: Срби неће дозволити да носе префикс “геноцида”

БАЊАЛУКА - Шеф посланичког клуба СНСД-а Игор Жунић рекао је да српски народ никада неће дозволити да његови потомци носе некакав префикс “геноцида” због свега онога што се дешавало у Сребреници и у БиХ.

Жунић је рекао да је извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992 -1995. године открио истину о догађајима у Сребреници и околини, због чега би сви посланици требало да га подрже.

-Нека велика политика, која покушава да управља свијетом и која има неку своју интересну сферу, у покушају да опере своју савјест, потпомогнута бошњачком наивном политиком, отворила је питање доношења резолуције о Сребреници у УН - рекао је Жунић, током расправе у Народној скупштини Републике Српске о овом извјештају.

Он је позвао све у БиХ да разумију да су злочини у протеклом рату у БиХ били на свим странама.

-Српски народ може бити поносан на себе, своје поријекло и на све оно што је један народ дао жртвујући своје животе да би дао слободу другоме од окупатора - истакао је Жунић.

Изразио је жаљење за сваким човјеком који је у протеклом рату настрадао, без обзира на његову националну и вјерску припадност.

Посланик СНСД-а Ранка Перић Ромић сматра да намјера доношења резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН представља покушај неких да “саперу крв за својих руку”.

-У Сребреници се догодио ратни злочин, а не геноцид како то неки желе да наметну српском народу - истакла је Ромићева.
Шеф Посланичког клуба СП-а Срђан Тодоровић сматра да је неприхватљиво да се српском народу покушава наметнути теза геноциодног народа у Сребреници.

-Ни под каквим условима појам геноцида неће моћи бити прикачен српском народу - истакао је Тодоровић.

У Народној скупштини Републике Српске у току је расправа о извјештају Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992 -1995. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана