Застава ИС и на кући у Ошвама

Nezavisne.com
Застава ИС и на кући у Ошвама

Маглај - Баш као зимус на кућама у вехабијском гнијезду Горња Маоча, код Брчког, застава терористичке организације Исламска држава (ИС) завијорила се и на једној кући у Ошвама, код Маглаја.

Ријеч је о селу које је већ данима у жижи јавности, након што се сазнало да је у њему плацеве купило неколико радикалних исламиста, који се у редовима ИС боре у Сирији и Ираку, а због чега су безбједносни стручњаци оцијенили да Ошве представљају извор терористичке пријетње,

Мјештанин Изет Хаџић рекао је да о одласцима на страна ратишта не зна ништа.

"У Сирију бих можда отишао на почетку сукоба, али сада не, јер тамо муслимани убијају муслимане", рекао је Хаџић за Н1, истичући да, осим једне заставе, коју би "скинуо да може", у селу нема видних обиљежја ИС.

Подсјетимо, "Независне" су прије тачно три годин прве писале да вехабије у Ошвама праве нову базу, а тада су нам и у Државној агенцији за истраге и заштиту (SIPA) потврдили да знају да су се у том селу настанили припадници вехабијског покрета, те да их прате.

Наводно је чак и Харун Мехичевић, највећи безбједносни проблем Аустралије, купио земљиште у Ошвама, које су процентуално "изњедриле" највише џихадиста, односно бораца за ИС у Сирији и Ираку.

Овај пут су нам из SIPA казали да су у току додатне провјере навода о евентуалној куповини земљишта на подручју Маглаја од стране припадника Исламске државе.

"SIPA континуирано врши провјере свих навода који се на било који начин могу довести у везу с терористичким активностима, било да се ради о финансирању, врбовању или другим активностима у вези с тероризмом", казала је прије неколико дана Кристина Јозић, в.д. портпарола SIPA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана