Вулић: Ђокић за неколико дана одлази са позиције министра

Срна
Вулић: Ђокић за неколико дана одлази са позиције министра

БАЊАЛУКА - Члан Независног клуба посланика СП-а у Народној скупштини Републике Српске Саво Вулић изјавио је Срни да има информацију да ће предсједник СП-а Петар Ђокић у наредних неколико дана бити разријешен са позиције министра енергетике и рударства Српске.

 "Имам информацију да је Ђокић још који дан на мјесту министра и одлази", рекао је Вулић, не желећи да открије одакле је добио такву информацију.

Он је истакао да проблеми у СП-у и "незаконити поступци које спроводи руководство партије не трају од јуче већ пола године".

"Ђокић је упозораван на многе ствари, али је игнорисао наша упозорења која је доживљавао као шалу. Када кап прелије чашу нема назад. Неки су нас већ распоредили у друге партије, али ми смо показали да смо чврсти као бетон и да ту нема одступања", нагласио је Вулић.

Осим Вулића у Независном клубу посланика СП-а, који је јуче формиран, још су и Горан Селак, Максим Скоко, Андреа Дорић и Ристо Марић.

Ових пет посланика затражило је раније од предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића да смијени Ђокића са позиције министра енергетике и рударства, а листи захтјева синоћ су додали и да поднесе оставку на функцију предсједника СП-а.

Ђокић је искључио из странке Селака, Скоку и дотадашњег предсједника СП-а за Крајину Миленка Савановића, а ту одлуку потврдио је и Главни одбор СП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана