Вучић: Поносан сам, можемо да одвратимо сваког агресора

Тањуг
Вучић: Поносан сам, можемо да одвратимо сваког агресора

ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ - Предсједник Александар Вучић истакао је да је поносан на све што је данас видио на полигонима “Орешац” и “Пасуљанске ливаде” током вјежбе “Одговор 2021” и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војске и полиције могу да дјелују превентивно и да одврате сваког агресора.


“Веома сам поносан на оно што смо данас видели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видели смо како заједно могу да раде МУП и Министарство одбране, МУП и војска”, рекао је Вучић по завршетку вјежбе.

Примијетио је да су сви импресионирани нечим новим - како “Панцир” гађа - 5.000 метака од 30 мм у минуту.

“То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармнерија је показала одлично умеће”, истакао је Вучић.

Он је поручио да све то показује колико је још улагања потребно у војску и полицију, који ће свакако бити.

“Наша војска и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот.

Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора”, поручио је Вучић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да импресивно изгледа приказана способност и опремљеност Војске Србије и полиције на вјежби “Одговор 2021”.

“Увијек сам импресиониран достигнућима и умијећима војске и полиције Србије”, рекао је Додик, који је са српским државним врхом присуствовао здруженој тактичкој вјежби војске и полиције на полигонима “Орешац” и Пасуљанске ливаде.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана