Вучић: Ердоан ускоро у Србији, могућа трилатерала Турске, БиХ и Србије

Танјуг
Вучић: Ердоан ускоро у Србији, могућа трилатерала Турске, БиХ и Србије

Мали Зворник - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан у наредних мјесец и по или два мјесеца доћи у Србију и да ће вјероватно бити одржана трилатерала Турске, БиХ и Србије.

Вучић је током разговора са грађанима у Малом Зворнику, који су се интересовали за довођење турских инвеститора и формирање бесцаринске зоне, рекао да би Ердоан и раније дошао у нашу земљу да није предвиђено понављање избора за градоначелника Истанбула.

“Иначе би Ердоган још мало па дошао у Србију, али га очекујем за једно мјесец и по или два мјесеца у Србији и он ће тражити трилатерални сусрет са представницима и БиХ”, рекао је Вучић.

Каже да ће се и том приликом видети са Турцима о новим инвестицијама, али да прво и ми треба да сагледамо наше капацитете.

“Не можемо свуда да имамо слободне зоне. Такође, плашим се да када дође Турчин и отвори за 300 људи посао да за све које послије тога доведемо неће бити људи које ће моћи да запосле. Има ту и других ствари о којима нећу јавно да говорим, али спреман сам да размотримо ту идеју (о формирању бесцаринске зоне) и да разговамо са Ердоаном о томе и видим шта је то што можемо заједно да направимо”.

Вучић је напоменуо да ће људи са обје стране Дрине неће остајати, ако не буде радних мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана