Вучић: Борићемо се до краја за истину и против резолуције о Сребреници

Срна
Вучић: Борићемо се до краја за истину и против резолуције о Сребреници

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се Србија до краја борити за истину и правду, као и против лобирања да се српски народ прогласи геноцидним резолуцијом о Сребреници у УН, те поручио да ће се противници изненадити степеном отпора слободарских народа у свијету.

Он је навео да је јуче добио званичну потврду САД да ће “изузетно јако да лобирају за резолуцију о Сребреници”.

“Ићи ћу у НЈујорк да се борим против њиховог лобирања и да разговарам са пријатељским и слободарским земљама”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је навео да је написао писмо за предсједника Генералне скупштине УН које ће му уручити специјални изасланик Вук Јеремић, бивши министар спољних послова Србије и један од лидера опозиције у Србији.

“Јеремић ће сутра председнику Генералне скупштине УН уручити моје писмо и пренети све моје поруке. Имаћемо на још неколико адреса специјалне изасланике. Позивам људе различитих опција да помогну у томе, јер су нам потребни вишеслојни разговори о резолуцији о Сребреници, где морамо да покушамо да објаснимо људима да то није негирање ужасног злочина који се догодио, већ да је реч о геополитичкој игри великих сила које су нас у међувремену обавестиле да ће снажно лобирати за ту резолуцију”, рекао је Вучић.

Говорећи о хапшењу Срећка Софронијевића из Звечана, он је навео да су приштинске власти јуче ухапсиле изузетно храброг човека којег су раније ранили албански терористи - полицајци који, према Бриселском споразуму, нису имали право да буду на сјеверу Косова и Метохије.

Вучић је рекао да Софронијевића гоне због рушења уставног поретка такозване Републике Косово и најавио да ће Србија од сљедеће седмице гонити све који крше њен уставни поредак.

Он је додао да ће сутра и у уторак, 16. априла, боравити у Мостару, и да би требало да са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком оде до једне општине у Источној Херцеговини.

Вучић је додао да је написао 14 писама европским лидерима у којима је затражио да још једном размотре одлуку Парламентарне скупштине Савјета Европе, да на Комитету министара њихова одлука буде другачија.

Он је навео да је јасно да на Косову не постоји владавина права, да се тамо спроводи терор и да Заједница српских општина /ЗСО/ није формирана ни послије 11 година.

“Посебно сам указао на трик којим ће се служити 10. маја када ће послати нацрт ЗСО у тобожњи уставни суд на оцену уставности, после којег наравно ништа неће урадити, не би ли некоме замазали очи и обезбедили глас у Савету Европе”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана