Возач директора компаније "Игман" из Коњица друга жртва вируса корона у БиХ

ГС
Возач директора компаније "Игман" из Коњица друга жртва вируса корона у БиХ

САРАЈЕВО - Педесеттрогодишњи мушкарац из Коњица који је био заражен вирусом корона и у суботу примљен у мостарску болницу преминуо је, потврђено је из Кризног штаба Херцеговачко-неретванског кантона.

Преминули је радио  као возач директора компаније „Игман“ из Коњица, а као и директору „Игмана" и њему је била потврђена зараза вирусом, објавио је Кликс.

Из Кризног штаба су казали да је преминули имао обострану упалу плућа, а у Универзитетску клиничку болницу Мостар примљен је у суботу.

Мушкарац који је преминуо наводно је и раније је имао одређене здравствене потешкоће.

Зараза вирусом коронау Коњицу почела је након свечаности организоване 11. марта, којом је обиљежена 70. годишњица компаније „Игман“, а касније је потврђено присуство вируса код директора и још три радника.

У Кризном штабу су навели да је један заражени у тешком стању, преносе Независне.

Из Завода за јавно здравство ФБиХ су раније навели да је до сада у Федерацији БиХ на вирус корона тестирано 400 особа, а да је код њих 45 потврђено обољење Ковид-19.

Највише случајева заразе вирусом корона у ФБиХ - 22 забиљежено је у Херцеговачко-неретванском кантону, слиједе Зеничко-добојски кантон с осам, Унско-сански кантон с пет те Босанско-подрињски с четири.

У Кантону Сарајеву имају три случаја обољења ЦОВИД-19, а по један у Посавском, Средњобосанском и Западнохерцеговачком кантону. Највише тестова на корона вирус 153 обављено је Херцеговачко-неретвански кантон, а потом у Тузланском кантону гдје су урађена 94 теста и сви су били негативни.

Прије три дана старија жена преминула је у Бихаћу од посљедица заразе вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана