Владика Сергије: Дедић душевно болестан човјек, не осуђујте

СРНА
Владика Сергије: Дедић душевно болестан човјек, не осуђујте

БОСАНСКИ ПЕТРОВЦА - Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије захвалио је полицији, као и становницима Босанског Петровца који су допринијели да буде лоциран Емин Дедић из Доњег Вакуфа, који је оскрнавио Саборни храм у том мјесту, наводећи да је ријеч о душевно болесном човјеку.

Владика Сергије замолио је вјернике парохија петровачких у Босанском Петровцу, а и људе других вјероисповјести, да не осуђују, поготово у коментарима на друштвеним мрежама непримјерена дјела тог човјека.

Владика је подсјетио да је јуче у поподневним часовима извјесни Дедић ушао у Саборни храм Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу и непримјерено вјерском мјесту злоупотријебио реликвије и свештене предмете.

"Обавјештавамо све вјернике парохије петровачке и све људе да је ријеч о душевно болесном човјеку, за чија дјела припадници Министарства унутрашњих послова од раније знају", навео је владика Сергије на "Фејсбук" страници Епархије.

Владика је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона, Првој полицијској управи, Полицијској станици Босански Петровац за ажурност и пожртвованост, као и житељима Босанског Петровца који су у току истраге сарађивали са МУП-ом и тиме допринијели лоцирању Дедића.

Дедић је ухапшен јуче због сумње да је обучен у свештеничку одору оскрнавио Саборни храм Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Приликом провале у храм је побацао артефакте, а почупао је и инсталације

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана