Влада РС мијења уредбу: За коришћење туристичког ваучера биће довољна два ноћења

Маријана Миљић Бјеловук
Влада РС мијења уредбу: За коришћење туристичког ваучера биће довољна два ноћења

БАЊАЛУКА – Влада Републике Српке измијениће Уредбу о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, а измјеном је предвиђено да један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом.

Наведено је то у саопштењу Владе РС и додато да два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

- На овај начин смањује се прописани број ноћења потребних за остваривање права на додјелу туристичког ваучера, јер је према тренутно прописаним условима потребно реализовати три ноћења на дестинацији за један, односно четири ноћења за два ваучера - саопштено је из Владе РС.

Влада је задужила Министарство трговине и туризма Републике Српске да припреми измјену Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима и да ову уредбу упути на разматрање и усвајање Компензационом фонду и Влади Републике Српске.

- Влада Републике Српске континуирано прати утицај штетних посљедица пандемије вируса корона на привреду Републике Српске и у сталном је контакту са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца и удружењем привредника - казали су из Владе.

Влада РС је раније донијела одлуку за додјелу туристичког ваучера од 100 КМ сваком пунољетном грађанину Републике Српске, који изврши резервацију у угоститељском објекту за смјештај, у минималном трајању од три ноћења.

Два корисника су могла искористи два ваучера за минимално четири резервисана ноћења.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је у уторак да су грађанима до тог дана издата 7.224 туристичка ваучера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана