Вишковић: Значајан помак у сарадњи Српске и Мађарске

РТРС
Вишковић: Значајан помак у сарадњи Српске и Мађарске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са замјеником државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петером Холицом и представницима мађарске компаније Мечекерц.

На састанку је изражен обострани интерес за унапређење сарадње у области енергетике и рударства, с посебним освртом на пројекте из области вјетроенергије и других обновљивих извора енергије.

Премијер Радован Вишковић и замјеник државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петер Холиц указали су да је у протеклом периоду учињен значајан помак у сарадњи Републике Српске и Мађарске, те констатовали да постоје сви услови за њено даље јачање, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Поручили су да је добре политичке и пријатељске односе Републике Српске и Мађарске потребно даље оснаживати кроз партнерску сарадњу на заједничким конкретним пројектима.

Представници компаније Мечекерц, која је у стопостотном власништву Владе Мађарске, истакли су да је ова компанија до сада успјешно реализовала многе пројекте из области енергетике, рудраства и заштите животне средине у Мађарској и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана