Вишковић: Влада опредијељена за сарадњу са Унијом послодаваца

Срна
Вишковић: Влада опредијељена за сарадњу са Унијом послодаваца

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Влада опредијељена да се додатно унаприједи сарадња са Унијом послодаваца и да остаје одговоран партнер који прати стање у привреди и јавном сектору у жељи да се још више поправи положај радника у реалном сектору.

Вишковић је на састанку у Бањалуци упознао представнике Уније послодаваца о Приједлогу буџета Српске за 2024. годину, презентовао његове карактеристике и представио планове Владе које се тичу издвајања за привреду, прије свега, подстицаја за плате, нове технологије, нова запошљавања и за социјално збрињавање радника.

На састанку је разговарано и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер Вишковић је истакао увјерење да ће се што прије доћи до најбољег рјешења, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Представници Уније послодаваца Српске изнијели су проблеме са којима се суочавају, дали приједлоге и сугестије како да се поправи станје и пружили подршку премијеру у борби против злоупотреба и сиве зоне.

Послодавци су посебно истакли значај висине подстицаја за набавку нових технологија, јер би тиме побољшали производњу и били конкурентнији на тржишту.

Састанку је присуствовала и министар финансија Зора Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана