Вишковић: И данас дозвољена сва средства за уништење Срба

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас на Дугој Њиви да су деведесетих, као и данас, дозвољена сва средства када је циљ уништење српског народа, истакавши да у томе неће успјети.

"На територији данашње Републике Српске дјеловала је регуларна војска Хрватске, а да се Војска Србије укључила у ратна дејства цијели свијет би устао и дигао глас против. Ипак, када имате за циљ уништење српског народа, сва средства су дозвољена и могу учествовати регуларне војске сусједних земаља", рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је на Дугој Њиви била командна база српске војске у операцији "Коридор", да је то била битка за живот и опстанак Срба на њиховим вијековним огњиштима, која је почела када је на бањалучком клиничком центру преминуло 12 беба.

"Тада је Војска Републике Српске донијела одлуку, једину могућу и исправну, да споји западни и источни дио Републике Српске и даље ка Србији", рекао је новинарима Вишковић.

Он је додао да данас о демократији и људским правима причају исти они који су забранили да се 1992. године бебама достави кисеоник који би спасио невине животе.

Вишковић је истакао да је Војска Република Српска кренула у ослобађање коридора и да је на Видовдан ослобођена Модрича, а касније и Брод.

"Српски народ је своје кости остављао у ослободилачким борбама, није освајао и чинио злочине, а величанствени подвиг из операције `Коридор` данас се проучавао на свим војним школама као школски примјер војне операције и може се видјети школски примјер како се једна организована војска ослобађа из окружења без злочина и ослобађа себи Коридор за функционисање", подсјетио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Република Српска је комплетирана од Новог Града до Требиња и тако ће остати заувијек, шта год појединци жељели и покушавали.

Војна операција "Коридор 92" трајала је од 14. до 28. јуна на подручју Посавине и омогућила је спајање западних дијелова Српске и Републике Српске Крајине са остатком Српске и Србијом.

Директан повод за акцију "Коридор живота" била је смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника.

У борбама за пробој коридора погинуло је 855 борца Војске Републике Српске и 14 припадника Министарства унутрашњих послова Српске, те 19 припадника МУП-а и Војске Републике Српске Крајине./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана