Унчанин: Данас смо скинули партијске и обукли дрес Републике Српске

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - У Народној скупштини Републике Српске, а поводом 32. годишњице усвајања првог Устава Републике Српске, данас је одржан округли сто “Српска је вјечна док су јој млади вјерни”, који је организовао Форум младих Социјалистичке партије Српске - СПС.

“Захваљујем се представницима младих парламентарних политичких партија који су учествовали у веома садржајној расправи и дијалогу поводом 32. годишњице уставности Републике Српске. Ми смо данас партијске дресове замијенили дресом који највише волимо и који је црвено - плаво - бијеле боје, јер смо свјесни изазова пред којима се Република Српска налази”, изјавио је данас Милан Унчанин, предсједник Форума младих СПС-а.

Када су у питању националне теме, Унчанин је поручио да међу младима не смије бити разлика, јер младима је Република Српска све, у њој су сви рођени и немају никакве везе са бившом државом.

“Једногласно смо усвојили заједнички документ у форми закључака који ћемо доставити најважнијим институцијама Републике Српске. Млади су свјесни да ће бреме одговорности једног дана прећи на нас, зато је важно да памтимо да је Република Српска производ вишевјековне борбе за слободом, а да Устав, иако наметнутим одлукама мијењан, представља стуб наше државности”, рекао је Унчанин.

Он је на крају додао да је нарочито важно наглашавати да је Устав Српске донесен у мирнодопским условима, а да се његова суштинска снага и вриједност потврђују протеком времена.

У раду округлог стола “Српска је вјечна док су јој млади вјерни”, поред организатора, учествовали су представници младих СНСД-а, ДЕМОС-а, НПС-а и ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана