Умислио надлежност: Какве везе Шмит има са земљиштем на Јахорини

Срна
Умислио надлежност: Какве везе Шмит има са земљиштем на Јахорини

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит нема никакву надлежност над земљиштем на Јахорини већ да покушава да десталбилизује БиХ, те да је неприхватљиво прича о покретању поступку против министра трговине и туризма Српске Дениса Шулића.

Додик је истакао да су уложена јавна средства да Јахорнина постане мјесто гдје ће људи инвестирати, те да се види да за тако нешто постоји интерес.

"Они су сад смислили да забране промет земље, то није његова надлежност, он нема никакву надлежност такве врсте", рекао је Додик и додао да на ту причу насједају муслимани у Сарајеву.

Он је истакао да је неприхватљиво прича о покретању поступку против министра трговине и туризма Дениса Шулића, нагласивши да је то била одлука Владе.

"Нећете затворити Републику Српску и наравно да ћемо и наћи начин да се томе супроставимо. Немојте нас изазивати, на врх сте нам главе везано за то", изјавио је Додик новинарима из Републике Српске током свог боравка у Анталији.

Он је додао да су у Српској доказали и показали да могу да се годину и по дана не сретну са америчким и британским представницима у БиХ, те да ће показати и да могу да "откаче" и Суд и Тужилаштво БиХ.

Додик је рекао да раније није хтио да не буде како брани себе, али да је у ситуацијама када један човјек ради свој посао, када се донесе одлука Владе, па се нађе неки тужилац, доста више и тог Тужилаштва.

"Наравно да нећемо да ћутимо, доста је више тога", нагласио је Додик и нагласио да је то отимање имовине.

Додик је навео да Шмит стално нешто забрањује Српској, а кад је у интересу неких западних компанија, онда у Федерацији постоји испоруку тих јавних добара без икакве накнаде.

"Видим ту сподобу која се зове Шмит која хода овдје по кулоарима. Осјећам се прогоњеним. Гдје год се ја појавим, он је негдје иза. Млатара рукама покушавајући да придобије пажњу", рекао је Додик у Анталији.

Он је додао како Шмит покушава да успостави контакт, а донио је срамну одлуку коју муслимани поштују, а са Србима хоће да граде државу.

"Тешко ће то ићи", констатовао је Додик и истакао да је заинтересован за стабилну БиХ, за стабилност и мир, али да тај мир неће бити угрожен ни под коју цијену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана