Ухапшен бивши директор рудника угља Ђурђевик Аднан Шабић

Срна
Ухапшен бивши директор рудника угља Ђурђевик Аднан Шабић

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ БиХ ухапсили су бившег директора Рудника мрког угља "Ђурђевик" и актуелног директора за рекултивацију и друштвени стандард Аднана Шабића, који је осумњичен да је злоупотребама током јавних набавки оштетио рудник за скоро два милиона КМ.

Портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић појаснио је да је ријеч о јавним набавкама веће количине горива.


"/Шабић/ је оштетио рудник за 1.900.000 КМ. При том је једној фирми прибавио 750.000 КМ користи јер је била скупљи понуђач, а њих је изабрао. Фирма која је била за 750.000 јефитнији понуђач касније је у поступку пред Судом БиХ добила пресуду и рудник јој је морао надокнадити изгубљену добит од 1.150.000 КМ", рекао је Арнаутовић за Бирн.

Према рјешењу Канцеларије за разматрање жалби БиХ, Рудник мрког угља "Ђурђевик" мора исплатити одштету од 1.160.000 КМ грачаничкој фирми "Шел-електрон" која није одабрана иако је била прворангирана на тендеру за набавку дизел горива.

Бивша управа рудника тај посао је додијелила фирми "Јунузовић-копекс" која је била на трећем мјесту.

Шабић, који је ухапшен према налогу Тужилаштва Тузланског кантона, биће испитан код поступајућег тужиоца, који ће одлучити да ли ће затражити одређивање притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана