Убио медвједа који му је откинуо ногу

Небојша Томашевић
Убио медвједа који му је откинуо ногу

Котор Варош - Ново Томић (48) из Забрђа код Котор Вароша успио је да се ишчупа из раља разјареног медвједа, који га је напао, откинуо му лијево стопало и дио поткољенице и усмрти га, сазнаје “Глас Српске”.

Борба на живот и смрт са звијери одвијала се у суботу увече на њиви Томића у селу Селачка. Извор близак истрази је појаснио да је пољопривредник кобне вечери отишао да обиђе њиву на којој је била засијана зоб.

- Животиње су раније чиниле штету на њиви па је отишао да види шта се дешава. Док је чекао у близини њиве како би видио шта му уништава зоб наишао је медвјед који га је напао. Након дуже борбе са крволочном звијери, иако тешко рањен, успио је да се дочепа пушке и убије животињу. Медвјед је дијелом пао на њега, па се једва извукао - испричао је познаник и рођак Томића који није желио да му помињемо име.

Према његовим ријечима током борбе са животињом Томићу је испао телефон и није могао да позове помоћ.

- Лежао је на њиви дуже вријеме док га није пронашао син, који је отишао да види шта се са њим дешава и зашто не долази кући. Мјесто напада је неприступачан терен обрастао шумом у којој има дивљих звијери - казао је наш саговорник.

 У Полицијској управи Бањалука потврдили су да се случај напада дивље звијери догодио у суботу око 23.35 часова.

- Полицији у Котор Варошу је пријављено да је повријеђен мушкарац у нападу медвједа у мјесту Селачка код Котор Вароша. Обављен је увиђај, а повријеђени је превезен у УКЦ РС ради указивања помоћи. У току је истрага. О свему су обавијештене надлежне инспекције - казала је портпарол ПУ БЛ Марија Маркановић.

Томић, како сазнајемо, живи у Забрђу код Котор Вароша, а у мјесту Селачка има викендицу у близини које гаји разно поврће и зоб. Његови познаници су казали да је ријеч о вриједном домаћину и добром комшији који је ожењен и има троје дјеце. Истакли су да их је вијест о нападу медвједа шокирала, али сви су одахнули када су чули да њихов комшија није животно угрожен.

Повреде

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, наводећи иницијале, казали су да је Ново Томић у нападу медвједа задобио више тешких повреда, али да је стабилног здравственог стања. Истакли су да је он у болницу довезен јуче у око 2.45 часова.

- Пацијенту Н. Т. је медвјед откинуо лијево стопало и дио лијеве поткољенице. Такође, угризао га је за десну поткољеницу и подлактицу. Повријеђени је оперисан и збринут те ће бити задржан на болничком лијечењу и праћењу. Хоспитализован је у Клиници за ортопедију и трауматологију - рекли су у УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана