У Њујорку се умирало на свака три минута

Тањуг
У Њујорку се умирало на свака три минута

МИАМИ - У САД тренутно, како говоре званични подаци, корона вирусом заражено је 163.429 лица, број умрилх је надмашио 3.000 , а по броју инфицираних на првом мјесту је држава Њујорк са више од 66.000 заражених и умрлих 1.243, гдје је данас током шест паклених сати - на мање од три минута умирао један човјек.

Степен умирања је и разлог што су тјела преминулих у становима остајала и 24 сата, прије него што би их надлежни однијели , па је зато у Велику јабуку, епицентар пандемије, послато и 85 хладњача за смјештање тјела.

Тјела у камионе хладњаче већ данима убацују виљушкарима, рекли су надлежни и прецизирали да ће сваки од 85 камиона, које ће обезбједити ФЕМА - Федерална агенција за управљање у ванредним стањима, примати 40 тијела, а што ће капацитете града у мртвачницама повећати са 3. 500 на 7. 000.

Тијела ће бити складиштена и у чувеном Медисон сквер градену, вишенамеснкој дворани која је била мека кошарке, и у којој су наступале бројне свјетски познате звијезде а на пример Ерик Клептон је у њој прославио 70 рођендан . . .

Очекује се да ће у град стићи и војници који ће помагати у мртвачницама и при сахрањивању.

Град је набавио још 45 хлађача, јер су потребе огромне, прије избијања вируса корона том граду са 8,7 милиона становника било је довољно 900 мјеста у мртвачницама.

Медији преносе и да се у просјеку између 12 и 14 сати чека да када неко умре код куће или ван болнце дођу по тијело.

Како јавља извјештач Тањуга, без обзира на овако тешку ситуацију, што се вирус шири као пожар, у Њујорку гужве не престају, социјална дистанца се крши на сваком ћоску, и када мора, као у метроу, и када не мора, а једна од таквих слика виђена је данас на Менхетну, када је у луку упловио Конфорт - војна болница са 1.000 кревета и 12 операционих сала и 1. 200 људи који раде на њој.

Људи су се гурали, скоро па и пењали једни другима на леђа да би кроз ограду направили слику брода који треба да помаже људима којима је помоћ неопходна ,а нису обољели од коронавируса.

Гужва је била толико велика, нико се није обазирао на ЦОВИД на запрећену казну од 500 долара, па је градоначленик Бил де Бласио , када је видео слике на твитеру, издао наређење полицији да хитно разбије окупљену масу.

Званичници Њујорка очекују да ће Дан Д бити 5. април, 35 дана након што су имали нултог пацијента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана