У каси 61,2 милиона КМ више за пензије

Драгана Орловић
У каси 61,2 милиона КМ више за пензије

БАЊАЛУКА - Буџет Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за ову годину износи 1,29 милијарду марака и већи је за 61,2 милиона КМ у односу на прошлу годину.

Наведено је то у Плану и програму рада Фонда ПИО РС за 2022. годину који је разматран и усвојен на посљедњој сједници Владе Републике Српске.

Како су за “Глас Српске” навели у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање РС, од укупног овогодишњег буџета, 1,27 милијарде или 98,5 одсто су расходи за права, односно, пензије и исплату пензија, а свега 1,46 одсто административни трошкови. У свим другим сегментима и секторима рада, планови су на нивоу прошле године, која је како истичу у овом фонду била најуспјешнија у досадашњем раду и пословању.

- То омогућава остварење кључних послова, као што је рјешавање права из области пензијског и инвалидског осигурања и исплату пензија - навео је шеф Кабинета службе за односе с јавношћу у Фонду ПИО, Тихомир Јоксимовић.

Према подацима Фонда ПИО, од 2013. године до данас пензије у Републици Српској увећане су за 41 одсто, што је, процентуално, више од раста плата у посматраном периоду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана