У извјештају Савјету безбједности УН о неуставном дјеловању Инцка

Večernje Novosti
У извјештају Савјету безбједности УН о неуставном дјеловању Инцка

БАЊАЛУКА- Влада Републике Српске ће у наредном извјештају Савјету безбједности УН посветити поглавље неуставном и антидејтонском дјеловању високог представника у БиХ Валентина Инцка, као и његовом пасивном односу према вехабијским и екстремистичким покретима у БиХ, пишу "Вечерње новости".

У Влади Српске овом листу је потврђено да ће посебно бити обрађене нетачне изјаве Инцка о државотворном статусу Републике Српске.

Генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран рекао је да су важни ставови Српске који се износе у извјештајима Савјету безбједности УН да би сви који се интересују за ситацију у БиХ и Српској имали цјеловиту слику, а не једнострану, како то приказује Инцко. 

- Република Српска у својим извјештајима даје одговоре на све ктуелне догађаје у претходном периоду, као што је овај о Дану Републике - рекао је Каран и додао да је Инцково тумачење БиХ и Устава потпуно погрешно. 

Према његовим ријечима, ова прича траје већ 25 година. 

- Тврдимо шта Устав дефинише, а то је да је Република Српска моћан државотворни ентитет који има пуни унутрашњи суверенитет. То све пише у Уставу - рекао је Каран.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана