Тужилаштво БиХ формирало предмет против Додика који је сам себе кривично пријавио

Г.С.
Тужилаштво БиХ формирало предмет против Додика који је сам себе кривично пријавио

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ формирало је предмет против предсједника Републикe Српскe Милорада Додика који је прошле седмице поднио кривичну пријаву против себе због доношења Закона о непримјењивању одлука Уставног суда у Републици Српској.

Ова информација је за klix.ba потврђена из Тужилаштва БиХ.

"Пријава је запримљена и путем ЦМС система додијељена у рад тужиоцу који ће поступати по пријави", речено је за klix.ba из Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва БиХ су за наведени портал рекли да нису запримили друге пријаве које се односе на наведено, осим Додикове.

"Пошто још нико из ФБиХ то није урадио, одлучио сам да данас поднесем пријаву Тужилаштву БиХ против (српског члана Предсједништва БиХ) Жељке Цвијановић, (премијера Српске) Радована Вишковића, (предсједника Народне скупштине Српске) Ненада Стевандића и против себе јер смо пoдржaли доношење Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској, објаснио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Кристијан Шмит суспендовао је 1. јула законе које је Народна скупштина Републике Српске недавно донијела, а које се односе на одредбе које донесе вискоки представник и Уставни суд БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана