Тривић: Повећање минималца за 50 марака није добро, али поштоваћемо

Маријана Миљић Бјеловук
Тривић: Повећање минималца за 50 марака није добро, али поштоваћемо

БАЊАЛУКА - Одлука Владе Републике Српске да повећа најнижу плату за 50 марака је економски неоправдана и довешће до гашења појединих радних мјеста, рекао је "Гласу Српске" предсједник Уније удружења послодаваца РС Саша Тривић.

Сматра да одлука Владе није добра али да ће је на крају ипак морати поштовати.

- Влада се водила да гања неку средину између приједлога послодаваца и синдиката са циљем да наплати више пореза – рекао је Тривић.

Послодавци су претхоних дана наводили и да најмањи раст минималца неће моћи издржати, а Тривић наводи да ће се то, према најавама, из одређених дјелатности десити.

- Најнижа плата од 700 марака није тај износ, већ је 900 јер послодавци исплаћују и топли оброк превоз. То је битно рећи -  закључио је Тривић.

Најнижа плата у Српској за ову годину износиће 700 марака што је за 50 марака више у односу на минималац који послодавци исплаћују од маја прошле године, сазнаје Глас Српске.

Послодавци у Српској предлагали су најнижу плату од 673 марака, а Савез синдиката РС тражио је да то буде 800 марака. Најнижа плата у Српској од маја прошле године повећана је са 590 на 650 марака. 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана