Три СНСД-ова начелника неће поново у трку, седам још чека одлуку странке

Дарко Момић
Три СНСД-ова начелника неће поново у трку, седам још чека одлуку странке

БАЊАЛУКА - За сада само три начелника општина из најјаче владајуће странке СНСД званично неће у трку за нови мандат, док још седам челних људи локалних заједница чека одлуке страначких органа о својој политичкој судбини.

Кандидат за првог човјека Челинца умјесто актуелног начелника Момчила Зељковића званично је шеф челиначког СНСД-а Владо Глигорић, у трку за начелника Билеће умјесто Миљана Алексића ће власник мљекаре Пађени Ненад Вукоје, док је умјесто Ранка Карапетровића кандидат за начелника Лакташа актуелни помоћник министра за пружање стручних услуга у пољопривреди Мирослав Бојић.

Према тврдњама наших извора из врха СНСД-а, још нису званично донесене одлуке о кандидатима у појединим локалним заједницама.

- У Фочи се води борба за кандидатуру између актуелног начелника Радисава Машића и директора Националног парка “Сутјеска” Дејана Павловића, а у Калиновику се за кандидатуру боре директор тамошњег шумског газдинства Ђорђе Сладоје и актуелна начелница Милева Комленовић, док начелник Модриче Младен Крекић води борбу за пети мандат са народним послаником СНСД-а Маром Милошевић - објашњава саговорник “Гласа”.

Он додаје да врху странке још нису стигли званични приједлози општинских одбора за начелничке кандидате из Мркоњић Града, Станара, Власенице и Милића, тако да се још не зна да ли ће актуелни начелници Дивна Аничић, Душан Панић, Мирослав Краљевић и Момир Лазаревић поново у трку.

Шеф Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић каже да је у више наврата рекао да СНСД као најмногобројнија политичка странка у Српској, а вјероватно и у БиХ располаже најбољим кадровским рјешењима прилагођеним свим циљним групама.

- Нова, а често и млада лица као кандидати за начелнике су резултат демократских унутарстраначких процеса у нашим локалним организацијама. Мислим да је то природан слијед догађаја и оно што нас раздваја од конкуренције. Нова енергија нас води напретку, што ја као шеф Главног изборног штаба поздрављам. Зато не сумњам да ћемо у свакој локалној заједници гдје будемо имали нове и компетентне кандидате остварити побједу - каже Рајчевић.

По нови мандат ће званично начелници и градоначелници Новог Града Мирослав Дрљача, Козарске Дубице Раденко Рељић, Градишке Зоран Аџић, Бањалуке Игор Радојичић, Шипова Милан Ковач, Језера Снежана Ружичић, Српца Млађан Драгосављевић, Дервенте Милорад Симић, Прњавора Дарко Томаш, Брода Илија Јовичић, Добоја Борис Јеринић, Зворника Зоран Стевановић, Хан Пијеска Владо Остојић, Вишеграда Младен Ђуревић, Рогатице Милорад Јагодић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Новог Горажда Мила Петковић, Невесиња Миленко Авдаловић и Требиња Мирко Ћурић, док ће начелник Сребренице Младен Грујичић као кадар СНСД-а поново бити заједнички кандидат свих српских странака.

Начелник Братунца Неђељко Млађеновић који је прије четири године освојио четврти мандат као кандидат СДС-а по пети мандат ће као кандидат СНСД-а, док је градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је напустио СДС и формирао СДС Семберије, добио подршку СНСД-а те његових партнера за нову кандидатуру.

Источно Сарајево

Начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић трчаће за степеницу вишу изборну трку него прије четири године и биће кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева који су први пута бира директно.

Умјесто њега, кандидат за првог човјека Источног Новог Сарајева биће актуелни директор јавног предузећа “Водовод и канализација” из овог града Јован Катић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана