Тепавчевић: Српски народ поносан на храброст и хуманост предака

Срна
Тепавчевић: Српски народ поносан на храброст и хуманост предака

ДОБОЈ - Изасланик предсједника Србије Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да се српски народ данас са поносом сјећа храбрости, солидарности и хуманости предака који су спасавали савезничке пилоте у акцији “Халијард” прије 77 година.

“Српски народ показао је храброст и доброту, а све како би очувао понос свога рода и помогао савезницима”, рекла је она у добојском селу Бољанић на обиљежавању 77 година од акције “Халијард - ваздушни мост” у којој је спасено више од 500 пилота, а у овом селу њих 60.

Тепавчевићева је нагласила да су обични људи помагали у спасавању пилота.

“То је био подвиг српског народа и с поносом можемо рећи да носимо његове гене”, истакла је Тепавчевићева која је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Она сматра да је потребно развијати сарадњу Срба и америчког народа.

“Задатак нам мора бити да његујемо и развијамо наше односе и идемо у заједничку будућност. Морамо поштовати дјела наших предака. Пред Србијом је пут напретка”, каже Тепавчевићева.

У селу Бољанић код Добоја данас се обиљежава 77 година од акције савезничких пилота “Халијард - ваздушни мост” у којој је спасено више од 500 пилота, а у овом селу њих 60.

Операција “Ваздушни мост”, како је још зову, била је највећа операција спасавања америчких војника изван линија фронта 1944. и 1945. године
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана