Тамара Вучић: Српска увијек има подршку Србије

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Супруга предсједника Србије Тамара Вучић изјавила је вечерас у Бањалуци да Република Српска увијек има подрушку Србије, али да их брига за дјецу и човјека спаја и више од политике.

“Брига за дјецу и човјека је нешто што је најважније. То нас спаја и више од неке врсте политике и било чега другога”, рекла је Вучићева новинарима у Бањалуци гдје присуствује скупу “У сусрет Дану ријетких болести”.

Она је истакла да је посебно сретна што је у Бањалуци и што се вечерас говори о изузетно важној теми, као што је брига о најмилијима и о најслабијима, дјеци.

“Ми показујемо бригу не само за дјецу у Београду, већ и за дјецу у Бањалуци и разним другим градовима, јер брига за дјецу и брига за човјека је нешто што је најважније”, нагласила је Вучићева.

Она је истакла да Србија увијек подржава Републику Српску, као што и Српска подржава Србију, поштујући принципе међународног јавног права, Повељу УН и Дејтонски мировни споразум.

Вучићева је захвалила за гостопримство које је на сваком кораку осјетила у Бањалуци, као и на отвореним срцима јер је имала прилику да се прошета и увјери у љепоте града на Врбасу.

Подршка организацијама за унапређење положаја обољелих од ријетких болести

Жељка Цвијановић и Тамара Вучић данас су на састанку у Бањалуци изразиле пуну подршку организацијама и удружењима које се баве унапређењем положаја обољелих од ријетких болести и породицама које се сусрећу са великим изазовима током лијечења.

Током сусрета размијениле су мишљење и искуства о положају особа обољелих од ријетких болести у Републици Српској и Србији, као и о институционалним механизмима подршке обољелима од ријетких болести и њиховим породицама.

Овом приликом изразиле су пуну подршку организацијама и удружењима које се баве унапређењем положаја ђеце и одраслих који пате од различитих ријетких болести и породицама које се сусрећу са великим изазовима у процесу лијечења, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорнице су разговарале у Палати Републике уочи заједничког учешћа на скупу под називом “У сусрет Дану ријетких болести” у Бањалуци.

Цвијановићева је оцијенила је да је скуп “У сусрет Дану ријетких болести”, у организацији Савеза за ријетке болести Републике Српске, а под покровитељством предсједника Републике, прилика да се пацијентима и њиховим породицама још једном пошаље снажна порука да нису усамљени у својој свакодневној борби.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је важност одржавања скупа “У сусрет Дану ријетких болести” на којем се показује јединство између удружења, Савеза за ријетке болести и представника институција како би били укључени у важну мисију бриге о човјеку.

“Најосјетљивији смо када је у питању брига о дјеци”, истакла је Цвијановићева у изјави новинарима прије почетка овог скупа у Бањалуци.

Она је рекла да за њу представља посебно задовољство што вечерашњем скупу у Бањалуци присуствује супруга предсједника Србије Тамара Вучић, што је један од показатеља да тијесно треба сарађивати у разним областима, у конкретном случају у здравству.

Цвијановићева је рекла да је поносна на везу између институција и разних удружења у Републици Српској, истичући да су удружења и чланови Савеза предано радили да укажу институцијама шта су то потребе обољелих од ријетких болести.

“Многа добра рјешења у разним областима настала су као резултат једног таквог дијалога и то је кључ за успјех”, указала је Цвијановићева и додала да то, прије свега, подразумијева свијест институција и потребу да се реагује на адекватан начин.

Састанку су присуствовали генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић,

министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана