Све спремно за велики митинг, колоне људи пристижу из цијеле Српске

Ј.Са.
Foto: Јасмина Салопек

БАЊАЛУКА - На Тргу Крајине у Бањалуци све је спремно за вечерашњи велики народни митинг “Српска те зове”, a у град пристижу хиљаде људи из Српске, али и из Србије и других земаља.

Митинг, са којег ће јасно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили, почеће у 18 часова.

Повод за окупљање је резолуција о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

На митингу ће говорити представници политичког руководства Републике Српске, представници борачких удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и различитих удружења грађана. Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузеће појачане мјере безбједности.

Колоне аутобуса и аутомобила  још јутрос су кренуле из Требиња, Братунца, Власенице, Приједора, Добоја...

Од 16 часова па док буде било потребе, обустављен је саобраћај у пет улица, што је створило велике гужве у улицама у којима се саобраћај редовно одвија.

Затворене су сљедеће улице:

-Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са улицом Олимпијских побједника до раскрснице са Булеваром цара Душана,

-Олимпијских побједника,

-Книнска,

-Видовданска и

-Првог крајишког корпуса на дијелу од раскрснице са улицом Вука Караџића до раскрснице са улицом Олимпијских побједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана