Шулић: Још један доказ да је Уставни суд политичка, а не правосудна институција

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО  - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је да данашњом одлуком у вези са Декларацијом и закључцима Народне скупштине Српске Уставни суд БиХ још једном показао да је политичка, а не правосудна институција.

"Ово је и још један доказ да политичко Сарајево има утицај на рад Уставног суда БиХ, јер су политичари из Сарајева већ најавили овакву одлуку Суда", рекао је Шулић за Срну.

Он је истакао да то неће спријечити Народну скупштину да настави представљати вољу народа Српске.

"Остаје и даље чињеница да је Уставни суд БиХ једини уставни суд једне европске земље у којем сједе стране судије, што говори да је БиХ протекторат, да није суверена држава, а што одговара највише политичком Сарајеву које на тај начин покушава да своје неостварене циљеве из деведесетих година прошлог вијека покуша на овај начин остварити", додао је Шулић.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске препоручио је Уставном суду БиХ да се бави Уставом и његовом заштитом, те да изврши ревизију свих оних аката бивших високих представника којима је нарушен Дејтонски мировни споразум.

Уставни суд БиХ данас је у Сарајеву утврдио да поједине одредбе аката Народне скупштине Републике Српске које је оспорило 15 посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ нису у складу са Уставом БиХ, због чега их је укинуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана