Суд БиХ: Махмуљин није упућен на издржавање казне јер је на лијечењу

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора од осам година јер се, према обавјештењу коју је доставила његов адвокат, налази на лијечењу у Турској, речено је Срни у Суду БиХ.

"С тим у вези, Суд обавља потребне извиђајне радње у погледу навода адвоката, те ће у даљем току поступка упућивања предузети адекватне законске радње", навели су из Суда БиХ.

Суд је истакао да осуђеном Махмуљину у току кривичног поступка, а све до окончања истог нису биле изречене мјере забране.

 Из Граничне полиције БиХ рекли су Срни да "ради заштите личних података" не могу објавити како је и на ком граничном прелазу прешао границу БиХ и отпутовао у Турску осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин, умјесто да служи осмогодишњу казну у затвору.
"Ради заштите личних података, нисмо у могућности доставити вам тражене податке", истакли су из кабинета директора Граничне полиције БиХ.


Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана