Што је више намећу, БиХ је све мање

Срна
Што је више намећу, БиХ је све мање

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да БиХ све мање има што је више намећу, а да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, као један србомрзац, говори само да би изазвао неку реакцију.

На наводе Бећировића о наводној изолацији Републике Српске, Додик је рекао да је са турским предсједником имао десет пута више састанака него Бећировић кога, каже, Реџеп Тајип Ердоган не зна док га не представе.

"Гледам како се подомеће кад иде Ердоган, да се сретне с њим", рекао је Додик новинарима из Републике Српске у Анталији.

Додик је навео да ће се предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Бећировић сутра састати са Ердоганом, а да је он данас имао посебан састанак што сматра важнијим.

Говорећи о 1. марту, Додик је рекао је најбољи показатељ колико је то заједнички празник у Федерацији БиХ био када је недавно долазио у Мостар гдје су у дијелу, којим управљају Бошањаци, истакнуте заставе БиХ, док их нема у дијелу када се уђе у хрватски дио.

"Гдје су им сада били Хрвати на обиљежавању? То је само неколико појединаца уз асистенцију ових странаца. Њима је досадно у Сарајеву и то разумијем, мало је пријема, тако да оду тамо. Наравно да ће тамо видјети озлоглашеног /америчког амбасадора Мајкла Марфија, шта би друго", рекао је Додик.

Он је напоменуо да је 1. март подсјећање на дан када су 1992. године убили српског свата, те да они прослављају то убиство.

Додик је рекао да тај празник може да припада њима, али да не припада БиХ, те да Република Српска немам ништа против да они славе, али не морају да то намећу.

"Нећете никад историјски верификовати то што сте нам урадили тог 1. марта, никада, и то је наш став", истакао је Додик.

Он је додао да то нико у Српској није прихватио, а да они и даље истрајавају у својој глупости, неистини.

"Тај Бећировић, мислим да он не може бити ни срећан ни задовољан, он је један исфрустрирани тип. Виђао сам га овдје, али не нисам поздравио, нити имам намјеру, можда није цивилизацијски али шта се имам поздрављати с њим? Један обични петљарош и лажов који кад год зине клевеће по Српској", рекао је Додик.

Додик је упитао да ли неко мисли да је Бошњацима важно што Бећировић, јер је слагао све што је говорио.

"Хоћеш да нам наметнеш БиХ, што је више намећеш, мање је има, мање ће бити и неће ни бити никако. И то је нешто што он не може да разумије", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана