Стјепановић: Шмитова одлука нема правно дејство

ГС
Стјепановић: Шмитова одлука нема правно дејство

БАЊАЛУКА - Правни заступник Републике Српске Лазар Стјепановић рекао је за да наметнута одлука Кристијана Шмита о измјенама Изборног закона БиХ не може да произведе правно дејство, јер такве одлуке нико у БиХ да доноси осим законодавних органа предвиђених Уставом.

- Радне групе интензивно су радиле на проналажењу заједничког рјешења за измјене Изборног закона БиХ и  могуће је заједничко рјешење  три стране - истакао је Стјепановић за РТРС.

Он је подсјетио да је јуче објављен текст Изборног закона Републике Српске који се односи на изборе које се проводе на територији Републике Српске, односно избор посланика Народне скупштине, избор предсједника и потпредсједника Републике Српске, локалне изборе, избор делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, док с друге стране не обухвата избор чланова Предсједништва БиХ и избор посланика у Представничком дому обзиром да је то заједнички ниво и да је за то надлежан ЦИК БиХ.

Стјепановић очекује да ће тема посебне сједнице Народне скупштине, о чијем термину и дневном реду данас одлучује скупштински Колегијум, бити питање Изборног закона Српске.

Говорећи о питању имовине, Стјепановић је рекао да нема закона о имовини на нивоу БиХ и да је то надлежност ентитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана