Стевандић: Срби и Црногорци најближи народи на планети

СРНА
Стевандић: Срби и Црногорци најближи народи на планети

ПОДГОРИЦА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни након раговора са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем у Подгорици да је данашњи сусрет нова страница у односима Српске и Црне Горе, јер на планети нема ближих народа.

Стевандић је истакао да ред да буде подвучена црта досадашњих односа Црне Горе и Републике Српске и да они буду бољи.

"Имамо заједничке политике које су посвећене миру и стабилности, развоју и приступању европским интеграцима, али, осим тога, не одричемо се припадности једном народу, културном кругу и вјери", истакао је Стевандић.

Он је нагласио да, уважавајући све специфичности Црне Горе, истиче да су Срби и Црногорци најближи народи на планети, нити је било ближих нити ће бити.

"Уважавамо разлике у Црној Гори и задовољни смо како је предсједник парламента Андрија Мандић направио добар баланс у циљу мирније и боље будућности. И ми у Републици Српској уважавамо све народе", истакао је Стевандић.

Он је оцијенио да су пред Црном Гором и Републиком Српском љепши дани, "а какви год да буду" - заједништво, припадност вјери, нацији и култури и поштовању свих других народа ће остати на првом мјесту у међусобним односима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана