Стевандић: Одлука Суда БиХ - крах правног система

Срна
Стевандић: Одлука Суда БиХ - крах правног система

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је коментаришући одлуку Суда БиХ, који је јуче одбио жалбу СНСД-а на одлуку ЦИК БиХ, која је крајем маја поново признала листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, да "ако су већ хтјели да направе некакву врсту перформанса или проблема, онда су могли једноставно да врате то НСРС на одлучивање, а не да они одлучују умјесто НСРС".

„Уколико ван званичних канала постоји некакав дио који говори о томе да постоје комуникације, које нису званичне и нису објављене, а да их знају људи прије него што их знају институције, и Народна скупштина Републике Српске, и они који су подносили жалбу, онда је то један крах правног система и говори се о томе да се овом земљом управља или из ОХР-а или амбасада“, изјавио је за РТРС Стевандић.

Сматра је ово све можда и пробни балон да се покуша на неки начин увести правило да се одлуке доносе ван институција, које су за то надлежне, а то је НСРС.

„У сваком случају, циљ је сигурно рушење власти на нивоу БиХ, прекомпозиција ван изборне воље српског народа и свих грађана Српске, што овоме даје још драстичнију димензију. Сигуран сам да ћемо морати да сједнемо унутар Српске да се договарамо“, рекао је Стевандић.

Са друге стране, каже "да је опасно да постоје они, који су одушевљени могућношћу да буду власт, ван воље народа".

„То ће додатно утицати на то да створе подјелу унутар Српске: Јер увијек је највећа подјела ако имате једну власт на нивоу БиХ, а другу власт на нивоу Српске, а воља народа је идентична“, навео је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана