Стевандић након одликовања Србије: Ми смо једна породица

Срна
Стевандић након одликовања Србије: Ми смо једна породица

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, који је вечерас у Београду примио високо признање државе Србије – Сретењски орден првог степена изјавио је за Срну да су Срби, без разлике са које су стране Дрине, једна породица која се међусобно чува.

Он је навео да су Република Српска и Србија од времена када је на њеном челу Вучић отвориле једна према другој и да је почео период самопоштовања које гради српски идентитет.

"То значи да смо увијек на путу слободе, а никада понижење и да смо спремни да поднесеом терет који слобода тражи", нагласио је Стевандић.

Стевандић је рекао да је препознавања борбе Српске и односа према Србији резултирало и одликовањима које су раније добили предсједник Републике Српске и српски члан Предсједништва БиХ, а ове године он.

"Све то говори о до сада најбољим везама Србије и Републике Српске и заједничкој тежњи и према миру и прогресу, безбједнијој и бољој будућности, као и бризи за властите националне интересе, за имовину, територију и права које српски народ има", истакао је он.

Стевандић је напоменуо да је у Републици Српској увијек значајна признања Србије и подсјетио да је и Република Српска најсјајнијим одличјима одликовала и предсједника Србије и његове сараднике.

Предсједник Србије Александар Вучић одликовао је, поводом Дана државности Србије, сретењским орденом појединце и институције из Србије, Републике Српске, Црне Горе, али и иностранства.

Међу одликованим из Републике Српске су и предсједник Академије науке и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић.

Златном медаљом за храброст постхумно је одликован Споменко Гостић, један од најмлађих бораца Војске Републике Српске који је погинуо 1993. године са само у 15 година.

Карађорђеву звезду добили су и глумац Никола Пејаковић и глумица Биљана Чекић која је остварила упечатљиву улогу у филму "Дара из Јасеновца" док је Народно позориште Републике Српске одликовано Сретењским орденом другог реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана