Спас од врућина у Врбасу и базенима

Јасмина Перишић
Спас од врућина у Врбасу и базенима

Бањалука - Спас од тропских врућина бројни Бањалучани ових дана траже крај Врбаса и на базенима. Упркос чињеници да је радни дан купалишта су била пуна као да је ријеч о некој морској хит дестинацији.

На плажама код Зеленог моста, у Ситарима, Врућици у Српским топлицама у којој се због извора љековите и топле воде тражило слободно мјесто. Ипак највећа гужва је  послије 16 часова, када Бањалучани по завршетку радног времена похитају да се расхладе.

- Моје друштво и ја на Абацију дођемо већ око 11 часова, не радимо па нам се може. Важно је да имамо освјежавајућег пића и уживамо док год нам не досади, јер нас Врбас најбоље расхлади. Понекад знамо и навече уживати поред крајишке љепотице јер плажа послијеподне буде пуна када се народ врати са посла а ми избјегавамо гужву - рекао је студент Саша Лакичевић из насеља Обилићево.

И плажа у дијелу Српских топлица, Ситари, била је скоро па пуна.

- Долазе људи на годишњи, иду и на море, али Врбас је Врбас. Већ 20 година живом у Шведској али кад год љетујем у Бањалуци сваки слободан тренутак искористим да се окупам на овој плажи, гдје је велики број мојих познаника и пријатеља. Мало попричамо окренемо некад и роштиљ а пиво је незаобилазно - рекао је Елвис Башић.

Пензионерке Госпову Лазић и Милку Тадић затекли смо у опуштеном ћаскању поред извора са топлом водом, на плажи Врућица у Српским топлицама, гдје како кажу долазе свакодневно.

- Сваки дан дођем на Врућицу, било да је облачно или овако вруће као што је ових дана. Живим у Борику и није ми тешко да сама аутобусом дођем и овдје проведем два сата дневно. Упознала сам и бројне колегинице - рекла је Лазићева.

Њена саговорница Милка Тадић која са супругом из Карановца на Врућицу долази да потражи освјежење, каже да се на овој плажи, омладина скупља поподне и предвече.

- У базенима топле воде млади се по сву ноћ башкаре а преко дана расхлађују у хладном Врбасу. По мени је ово најљепша плажа - казала је Тадићева.

Ништа мања гужва није била ни на градским базенима, па је тако на "Аквани" било највише дјеце и тинејџера.

- С обзиром на то да је распуст сваки дан сам на базену чим је овако лијепо вријеме. Била сам и на мору па се поред купања радо и сунчам да одржим боју - рекла је средњошколка Александра Вујмиловић.

Посјета од 50.000 купача

Портпарол предузећа "Аквана" Боривој Јевђенић, каже да је од 1. јуна базен на "Аквани", посјетило 50.000 људи.

- Чим је температура изнад 30 степени Целзијуса, базен је пун и морам признати да смо презадовољни посјетом ове сезоне. За то наравно морамо захвалити лијепом времену али и нашим сталним посјетиоцима - рекао је Јевђенић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана