Сњежана Новаковић Бурсаћ:Хелез незналица са добром медијском припремом

Срна
Сњежана Новаковић Бурсаћ:Хелез незналица са добром медијском припремом

БАЊАЛУКА - У ФБиХ влада масовна антируска хистерија на коју је Република Српска морала да реагује, будући да у Српској не постоје никакви "кампови", указала је делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

-Наравно да је на ту хистерију реаговала Република Српска, и према Уставу, али и према универзалном смислу правде, који је на нашој страни - изјавила је Бурсаћева за РТРС, коментаришући тврдње министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза "да се код Рогатице обучавају руско-српске паравојне формације".

Бурсаћева сматра да је Хелез незналица, који је ишао брутално, али у доброј медијској припреми.

-Није свеједно када нешто износи министар одбране, а њему је то сервирано да изјави нешто бомбастично, очекујући реакције, прије свега, међународног фактора. Вијести се брзо пласирају, трају кратко, али могу да послуже као упаљач за неке циљеве - рекла је Бурсаћева.

Она је указала да је чињеница да је Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ демантовала министра одбране - најбољи примјер на шта се свела БиХ.

-Никоме на свијету на би пало на памет да пласира овакве ствари. Зна се добро да не постоје никакви кампови, али је постало потпуно огољено шта је био покушај - навела је Бурсаћева.

Говорећи о именовању Гојка Кнежевића за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, Бурсаћева је навела да је сједница Предсједништва БиХ без потребе трајала пет часова.

Бурсаћева је указала да постоји нека врста рововске борбе када је на реду именовање на позицију за коју бошњачка страна сматра да је њихова.

-Под притиском аргумената, након неколико часова сједнице и неколико пауза - донијета је одлука. Много је нелогичности у процедурама. Борба је, али све вам је тако у Сарајеву - рекла је Бурсаћева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана