Сијарто: Размјештање западних војника довешће до новог свјетског рата

Srna
Foto: Arhiva

АМАН - Уколико западни војници буду распоређени у Украјини, као што одређени европски политичари сугеришу, избиће нови свјетски рат, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Поједини европски политичари желе да пошаљу војнике у Украјину, док други европски политичари замишљају употребу нуклеарног оружја. У сваком случају, то ће значити свјетски рат и они који су у близини оружаног сукоба ће платити цијену", упозорио је СијартО на конференцији за новинаре у Аману, након разговора са шефом јорданске дипломатије Ајманом Сафадијем.

Према његовим ријечима, Мађари су већ уморни од ових опасних изјава које настављају да се износе у вези са украјинским сукобом.

Он је нагласио да је Будимпешта уморна од покушаја да се цијела Европа, па и свијет, увуку у рат, те да су исто тако сити разговора о размјештању копнених снага и употребе нуклеарног оружја у Украјини.

Сијарто је изразио наду да ће гласачи на изборима за Европски парламент од 6. до 9. јуна "послати сигнал европским политичарима који причају глупости".

Шеф мађарске дипломатије напоменуо је да ће питање рата и мира бити ријешено на предстојећим изборима и затражио је подршку политичкиим странкама које су против наставка оружаног сукоба у Украјини. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана