Шеранић: Стигло нових 25.000 доза вакцина “спутњик ве”

Срна
Шеранић: Стигло нових 25.000 доза вакцина “спутњик ве”

БАЊАЛУКА - У Републику Српску данас је стигло нових 25.000 доза вакцина прве компоненте “спутњик ве”, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

“Након одлуке Републчког штаба за ванредне ситуације бићемо у прилици да ове вакцине одмах упутимо према вакциналним центрима и према домовима здравља”, рекао је Шеранић.

Он је подсјетио да су нове дозе вакцина стигле у Републику Српску у складу са реализацијом уговора који Институт за јавно здравство Републике Српске има са добављачем “Крајина групом”, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Када је ријеч о одређеним недоумицама у погледу вакцинације “спутњиком ве”, Шеранић је рекао да је произвођач прије мјесец дана промијенио упутства да се ревакцинација другом дозом може радити од 21 до 90 дана у периоду од примљене прве дозе о чему су обавијештене све земље које располажу овом вакцином.

Шеранић је поручио да становништво у Српској нема разлога за забринутост јер је битно да се вакцинишу првом дозом, а кроз реализацију уговора обезбиједиће се компонента два ове вакцине и тиме омогућити вакцинација у периоду који је произвођач дефинисао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана