Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић остао без „трептача“

Д. М.
Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић остао без „трептача“

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе (ПУ) Бањалука јуче су од Миленка Косовића, возача шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладина Станића, привремено одузели посебни уређај за давање свјетлосних и звучних сигнала, тзв. „трептаче“ и издали му прекршајни налог због њиховог незаконитог коришћења, сазнаје „Глас Српске“.

- У оквиру акције „Појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу и санкционисање возача који у возилима противзаконито посједују и користе уређаје за давање посебних свјетлосних знакова и звучних сигнала“, полицијски службеници ПУ Бањалука су 3. марта око 9.50 часова извршили контролу возила „шкода октавија“ у власништву Народне скупштине РС којим је управљао Косовић, унутар кога су уочили „трептаче“. Наведени уређај је привремено одузет за шта је возачу Миленку Косовићу издата потврда о привременом одузимању предмета и издат му је прекршајни налог због кршења Закона о основама безбједности на путевима БиХ - потврђено је за наш лист из МУП-а РС.

Миладин Станић потврдио је за „Глас Српске“ да су полицајци са возила које користи Клуб посланика СДС-а јуче скинули "трептаче" и каже да подржава стриктно поштовање саобраћајних прописа.

- Ако се не варам, скинули су "трептаче" са још једног скупштинског возила и немам ништа против тога, иако не бих био изненађен да је полиција прије те појачане контроле упозорила возаче владајућих посланичких клубова да скину „трептаче“. Али у сваком случају, подржавам стриктно поштовање саобраћајних прописа и закона - каже Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана