Савјет министара БиХ именовао нове директоре СИПА и РАК-а

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Савјет министара БиХ на данашњој сједници је потврдио именовање нових кадрова на челне функције Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Регулаторне агенције за комуникације (РАК).

Дарко Ћулум именован je за директора СИПА, а Драшко Милиновић за првог човјека РАК-а.Тиме је напокон деблокиран процес именовања кадрова који су прошли потребне провјере и процедуре, а чије су именовање раније договорили лидери СДА, СНСД-а и ХДЗ-а.

На позицију директора Службеног листа БиХ именован је Драган Прусина, док је за директора Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова именован Марко Вујевић.

На данашњој 11. сједници именована је Бранислава Милекић за члана Комисије за електричну енергију из Републике Српске.
Донесена је одлука и о отварању границе БиХ за држављане земаља ЕУ уз негативан тест на вирус корона не старији од 48 часова.

Сједница Савјета министара је завршена, а након ње је почела друга након које ће предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија одржати конференцију за новинаре.

Министри ће пред собом имати и неколико одлука о истеку мандата појединим челницима, попут директора Дирекције за европске интеграције и Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ.

"Независне" незванично сазнају да је СДА тражила да на другој сједници, која ће се одржати одмах након прве, буде именован директор Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА).

Према наводима портала Кликс, очекује се такође да предсједавајући Савјета министара БиХ за министра безбједности БиХ предложи Селму Цикотића, а да његово именовање сутра потврде парламентарци на сједници Представничког дома.

На дневном реду данас није било Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина, као ни спорно премјештање контакт-тачке за сарадњу с ЕУРОПОЛ-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана