Страдали путници били на поклоничком путовању

Милијана Латиновић
Страдали путници били на поклоничком путовању

ЗВОРНИК – Група од 114 људи са наша два аутобуса, а у организацији црквених општина Челопек и Зворник кренула на поклоничко путовање ка манастиру Ђунис у Србији, казала је "Гласу Српске" директор сектора саобраћаја у предузећу „Еуро Петрол Ојл“ Ивана Танацковић, нагласивши да још чекају званичну потврду о броју погинулих.

-На мосту је очигледно било више људи него што је дозвољено, сајла се откачила и сви који су у том тренутку били на мосту пали су у Мораву. Возачи су се понијели херојски, скочили су у воду и спашавали људе колико су могли.  Повријеђени су превезени у Чачак – истакла је Танацковићева.

Додала је да су требали да стигну на вечерњу молитву у манастир уочи сутрашњег празника Покров пресвете Богородице.

-У плану пута био је и манастир Јовање гдје се несрећа догодила. Несрећа се није догодила са аутобусима, они су били паркирани на паркингу. У питању је висећи мост који води до испоснице Светиг Саве код манастира Јовање. Мост је очигледно био у лошем стању, а људи је очигледно било више на мосту него што је дозвољено и мост је попустио. Они који су у том тренутку били на мосту завршили су Морави - испричала је Танацковићева.

Двије жене погинуле су данас када се пјешачки мост преко Западне Мораве у Овчарској Бањи срушио у тренутку док су путници аутобуса из Зворника пјешке прелазили преко њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана