Противе се смјени: Никшић поручио да СДП стоји иза Хелеза

ГС
Противе се смјени: Никшић поручио да СДП стоји иза Хелеза

Лидер СДП-а Нермин Никшић поручио је како поменута странка стоји иза министра одбране БиХ Зукана Хелеза, чију смјену траже представници Републике Српске.

Никшић је то поручио након састанка "Тројке", која чини власт на нивоу БиХ.

- Са партнерима из Републике Српске ћемо настојати доћи до компромисних рјешења. Посланици СДП-а стоје иза овог Савјета министара, као што стоје иза Хелеза. Знате да је било иницијатива за смјене других министара. Инститирамо на законитом поступку према свима исто, одговорност долази када утврдимо повреду закона - рекао је Никшић.

Подсјећамо, Хелез је саслушан јуче пред Тужилаштвом БиХ у својству свједока поводом његових изјава о наводном постојању војних кампова за обуку у Републици Српској, а Клуб посланика СНСД-а и Српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су иницијативу за његову смјену са функције министра.

У Обавјештајно-безбједносној агенцији (ОБА) БиХ рекли су раније да не постоје ни кампови нити било какве паравојне формације у БиХ, уз напомену да су о томе прослиједили информацију предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто.

И Еуфор је данас саопштио да му нису достављени докази или информације које би потврдиле присуство или активности било каквих паравојних кампова у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана