Припадници ХВО пријављени због злочина над Србима

Агенције
Припадници ХВО пријављени због злочина над Србима

ТРЕБИЊЕ - Службеници Полицијске управе Требиње су документовали и Тужилаштву БиХ доставили извјештај против Јура Шуњића и три непозната лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело "Ратни злочин против човјечности".

Они су осумњичени да су као припадници јединице Војне полиције у Хрватском вијећу одбране ратни злочин починили 1992. године на подручју Мостара и то над цивилима српске националности.

Њих терете за ратни злочин према Кривичном закону БиХ.

Они су осумњичени да су као припадници ХВО-а, јединице Војне полиције, 1992. године силовали Српкињу на подручју Мостара.

Извјештај против ових лица поднесен је због основане сумње да су током јуна 1992. године у логору који се налазио у просторијама Машинског факултета у Мостару, уз пријетњу оружјем, силовали Српкињу чији су иницијали М.В.

Према сазнањима Срне, силовање је извршено тако што је првопријављени оштећену одвео у ходник испред мушког и женског тоалета, гдје ју је, уз пријетњу пиштољем силовао, након чега у ову просторију улазе још три непозната војна полицајца који су је силовали, такође, уз пријетњу оружјем.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана