Преминуо бивши министар финансија

Срна
Преминуо бивши министар финансија

ЛОНДОН - Бивши британски министар финансија Алистер Дарлинг, који је водио британску економију кроз шок глобалне финансијске кризе 2007. и 2008. године, преминуо је у 71. години, саопштио је неименовани портпарол породице Дарлинг.

"Господин Дарлинг, вољени супруг Маргарет и отац Калума и Ане, преминуо је након краћег боравка у Западној општој болници под дивном његом тима за лијечење рака", навео је портпарол у саопштењу.

Дарлинга је за министра финансија именовао бивши премијер Велике Британије Гордон Браун у јуну 2007. године, у вријеме када се криза спремала у неким од највећих свјетских финансијских институција.

Он је надгледао спасавање пословања британске банке Нортерн рок, а у октобру 2008. године играо је главну улогу у исплати 47 милијарди долара Краљевској банци Шкотске и банкама Лојдс ТСВ и ХБОС, како би им се помогло да превазиђу кредитну кризу.

Дарлинг је био члан Парламента Велике Британије између 1987. и 2015. године и био је главни секретар Трезора прије именовања на функцију министра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана