Представници организација проистеклих из рата пружиће подршку предсједнику Српске

ГС
Представници организација проистеклих из рата пружиће подршку предсједнику Српске

САРАЈЕВО - Представници бројних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата пружиће данас у Сарајеву подршку институцији предсједника Републике Српске.

Суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу пред Судом БиХ присуствоваће делегације Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савеза логораша, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида, жене жртве рата, Ветерани и Старјешине Војске Републике Српске.

Подршку предсједнику Српске даће и представници Срба у Федерацији, велики број одборника у локалним заједницама и бројни функционери.

Претрес пред Судом БиХ заказан је за 13 часова, а судија је Мирсад Стрика.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра неприхватљивим да се пред Судом БиХ у Сарајеву води судски поступак против легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика који ради према законима и Уставу Српске.

- Неприхватљиво је да се суди предсједнику Додику који ради према законима и Уставу Републике Српске, а то му не дозвољавају међународна заједница и Кристијан Шмит - рекао је Носовић Срни.

Носовић је истакао да овакво понашање дијела међународне заједнице и Шмита има за циљ да сатанизује српски народ и све што је српско.

-Ако неко покушава да брани своју територију и буде крив за то, онда то значи да у БиХ не постоје право, правда, људскост, морал -нагласио је Носовић.

Он је истакао да ће делегација Савеза логораша Републике Српске данас у Сарајеву присуствовати рочишту пред Судом БиХ у предмету против Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића по оптужници за непоштовање Шмитових одлука.

-Идемо у Сарајево да бранимо Републику Српску, српски народ, институције Републике Српске, те да одбранимо легалног и легитимно изабраног предсједника Републике Српске од напасти која се зове међународна заједница и Кристијан Шмит - закључио је Носовић.

Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је Срни да чланови Удружење дају „максималну подршку предсједнику Републике Српске у монтираном поступку пред Судом БиХ због чега ће данас доћи у Сарајево гдје је заказано рочиште“.

-Идемо у Сарајево дати подршку истини и исправном послу предсједника Додика - поручила је Рајилићева.

Она је навела да је правосуђе БиХ против Додик покренуло судски поступак само зато што је радио свој посао у складу са Уставом.

-Подизање оптужнице против Додика је потпуна накарада. Све је то урађено наопако -  оцијенила је Рајилићева.

Она је навела да би Тужилаштво БиХ могло да се бави провјерама погрешних послова у другим институцијама БиХ, а они умјесто тога “туже и суде некога ко исправно ради свој посао”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана