Поништена диплома директора ОБА Османа Мехмедагића

Срна
Поништена диплома директора ОБА Османа Мехмедагића

Бањалука - Универзитет за пословне студије Бањалука поништио је диплому директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића за коју је Републичка просвјетна инспекција утврдила да је стечена незаконито, потврђено је Срни у Инспекторату Републике Српске.

"Републичка просвјетна инспекција извршила је данас на Универзитету за пословне студије Бањалука контролу да ли је извршено рјешење којим је дат налог да буде поништена диплома Османа Мехмедагића и проглашена ништавом у жСлужбеном гласнику Републике Српскеж. Утврђено је да је Универзитет поступио по рјешењу инспектора", истакли су у Инспекторату.

Увидом у предочену документацију, како је наведено, утврђено је да је Сенат Универзитета за пословне студије на ванредној сједници 12. новембра 2019. године донио рјешење којим је поништио диплому издату на име Османа Мехмедагића.

Инспектору је на увид предочена и уплатница "Службеног гласника Републике Српске" од 13. новембра 2019. године за објављивање да је поменута диплома неважећа.

Универзитету за пословне студије је дат налог да инспектору послије објављивања достави доказ да је диплома поништена у "Службеном гласнику Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана