Полиција да истражи напад на Голијана

Срна
Полиција да истражи напад на Голијана

Соколац - Општински одбор СДС-а Соколац одбацио је тврдње којима се физичком нападу на предсједника Младих СНСД-а Соколац Јована Голијан дају политичке конотације и овај инцидент доводи у везу са предизборним активностима, те позвао полицију и тужилаштво да истраже овај случај.

 Из ОО СДС-а тврде да је ријеч "о унутарстраначком обрачуну унутар СНСД-а због ситуације у Шумском газдинству /ШГ/ жРоманијаж", у којем, како наводе, "влада хаос" након што је предсједник ОО СНСД-а Соколац Мирко Чоловић смијенио Бојана Тошића са мјеста предсједника овог одбора и газдинства.


"У том јавном предузећу наступила је права тиранија, која се огледа кроз смјењивање појединих руководилаца и управника, незаконито запошљавање нових радника, непотизам и остале незаконитости, које су ескалирале до тога да нетрпељивост међу функционерима соколачког СНСД-а прераста у физичке сукобе", наводи се у саопштењу.

Из ОО СДС-а Соколац истичу да Чоловић "годинама злоупотребљава и жтрошиж кадрове СНСД-а, посебно младе и неискусне људе, које користи да би путем њих задовољио личне амбиције и потребе".

"ОО СДС Соколац најоштрије осуђује сваки физички напад, на било кога, без обзира на његову страначку или другу припадност и позива МУП Републике Српске и Тужилаштво да покрену истрагу о нападу на Голијана, до краја истраже тај случај и резултате истраге презентују јавности", напомињу из ОО СДС-а и додају да је то неопходно да се не би дизале међустраначке тензије у Сокоцу, али и да би се истражило ко и због чега злоупотребљава ШГ "Романија".

Чоловић је рекао данас да напад на предсједника Младих СНСД-а Соколац има политичке конотације и да је одраз предизборне кампање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана